Dierenambulance Zaanstreek

Bestaat er een uitvaartverzekering voor huisdieren?

Geplaatst op

Een huisdier mag dan wel geen mens zijn, toch kan een huisdier een behoorlijk groot onderdeel vormen van een gezin. Het overlijden van een huisdier kan daarom ook behoorlijk ingrijpend en vervelend zijn. Je verliest een huisgenoot, een vriend. Een die jouw altijd onvoorwaardelijke liefde en trouw gaf. Afscheid nemen blijft een pijnlijk onderwerp, ook wanneer het gaat om een huisdier.

Een uitvaartverzekering voor een huisdier, kan dat?

Alles wat je wilt wanneer die trouwe vriend dan uiteindelijk komt te overlijden, is een mooi afscheid voor hem of haar. Er is geen uitvaartverzekering voor dieren, wel zijn er huisdierenverzekeringen die de kosten voor een uitvaart van het huisdier (grotendeels) kunnen dekken.
Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft de uitvaart, zo kun je net als bij een gebruikelijke uitvaart voor een dierbare gewoon een begrafenis of crematie organiseren. Hieromheen kun je uiteraard zelf gewoon een passende dienst omheen organiseren.

Een begrafenis voor een huisdier

Wanneer je een begrafenis organiseert, dan kun je dit gewoon doen in de tuin. Let er wel op, hier zijn heel vaak wettelijke eisen aan verbonden en in sommige gemeenten is dit zelfs verboden. Stel jezelf er in ieder geval wel zeker val dat je een diep graf graaft, op deze manier wordt het ontbindingsproces niet verstoord door andere dieren.
Er zijn ook speciale dieren begraafplaatsen waar je het dier kunt laten begraven en hem van een waardige rustplaats kunt voorzien.
Wanneer je het dier zelf begraaft dan zijn hier geen extra kosten aan verbonden, wanneer je het dier op een dierenbegraafplaats begraaft dan is dit meestal redelijk te bekostigen. De kosten verschillen uiteraard per begraafplaats en de grootte van het huisdier speelt hierbij ook een grote rol.

Een crematie voor een huisdier

Een crematie voor een hond of een kat is vergelijkbaar met een crematie die voor mensen wordt georganiseerd. Het enige verschil is dat de oven die wordt gebruikt meestal een stukje kleiner is, of dat deze wordt gebruikt om meerdere dieren tegelijk te cremeren. Een crematie kan echter ook altijd individueel worden geregeld. Hierdoor kun je als eigenaar de as bewaren in een urn, of je kunt hem nog uitstrooien. De uitvaartverzorgers zullen er voor zorgen dat jouw huisdier persoonlijk goed wordt begeleid en dat hij zal worden voorzien van zijn naam en familienaam.
Je kunt het huisdier zelf meebrengen naar het crematorium of je kunt het laten ophalen bij de dierenarts. Er zijn aan de laatste optie uiteraard wel kosten verbonden. Deze kosten zijn hoger op weekenddagen. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het dier en van het gewicht.

Tot slot

Er zijn voor dieren dus ook speciale uitvaartcentra, en ook huisdieren worden dus ook gewoon als waardig beschouwd wanneer het aankomt op overlijden en een uitvaart. Er zijn dan wel geen uitvaartverzekeringen voor dieren, maar er zijn dus wel verzekeringen die een hoop kunnen dekken. Daarnaast vallen de kosten voor een uitvaart van een huisdier meestal behoorlijk mee. Je kunt ook een hoop zelf ondernemen, dan zitten er minder kosten verbonden aan het organiseren van de uitvaart.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden