Dierenambulance Zaanstreek

De lente is weer begonnen, bereid je huisdieren goed voor

Geplaatst op

Met ingang van de lente beginnen de dagen langer worden en schijnt de zon dus langer. Huisdieren zien en voelen dit ook en die gaan ook steeds meer naar buiten willen. Je kat gaat vaker dan normaal naar buiten en met de hond doe je misschien wel een langere wandeling. Om je huisdieren goed voor te bereiden op allergieën, vlooien, teken en ziektes staan hieronder een aantal tips.

Algemene controle voordat de lente begint

Wanneer de winter net voorbij is en de lente gaat beginnen is dat het juiste moment om langs te gaan bij de dierenarts voor een algemene controle en gezondheidscheck. Bij de dierenarts in Den Haag zijn ze gespecialiseerd in behandelingen voor huisdieren. Tijdens deze check is het ook een mooi moment om je huisdier te wegen en om na te gaan of de gegevens nog kloppen als je huisdier gechipt is.

Huisdieren ontwikkelen steeds meer allergieën

Het is erg vervelend als baasje zijnde dat je huisdier een allergie heeft en ziek is, maar het is vooral vervelend voor het beestje. Net zoals dat wij allergieën hebben bijvoorbeeld met pollen tijdens de lente, ervaren en ontwikkelen huisdieren ook steeds vaker allergieën. Dit kan aan verschillende oorzaken liggen maar vooral in het voorjaar waar veel verschillende pollen vrijkomen van bomen, planten en struiken ontstaan er vaak vage en allergische klachten.

Mijn huisdier is gebeten door een teek

Een teek begint vooral actief te worden in de lente tot aan het begin van de winter. In de winter nemen ze rust. Ontdek je een tekenbeet in de vacht van je hond zou je dit binnen 24 uur moeten verwijderen. De teek zuigt namelijk een klein beetje bloed uit het lichaam van je hond. Wanneer dit meerdere teken zijn kan je hond veel bloed verliezen waardoor er een kans bestaat dat je hond komt te overlijden aan bloedarmoede door een tekenbeten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden