Dierenambulance Zaanstreek

Het belang van gezonde diervoeding

Geplaatst op

Net als voor mensen is het ook voor dieren van groot belang dat ze de juiste voeding krijgen. Een goede voeding van je hond, kat of hamster heeft namelijk een grote impact op de algehele gezondheid van het dier. Helaas is het zo dat mensen vaak niet weten wat nu wel en wat nu geen gezonde voeding is voor hun huisdier. Ook als het gaat om dieren buiten het huis zoals paarden, pony’s, etc. is het van belang goed te weten welke voeding geschikt is. In deze blog willen we daar graag wat meer informatie over geven.

Honden- en kattenvoer

Als je in de supermarkt komt, dan zie je doorgaans schappen vol met hondenvoer en kattenvoer. Dat is niet gek aangezien een heleboel mensen in Nederland een hond of een kat hebben. Er is daarom ook heel veel vraag naar de juiste hondenvoeding. Je ziet in de supermarkt duidelijk dat er tientallen bedrijven (zo niet honderden) bezig zijn om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Konijnen, hamsters en andere knaagdieren

Hoewel knaagdieren wat in de minderheid zijn vergeleken bij het aantal honden en katten wat Nederland rijk is, zijn ze toch nog een substantieel onderdeel van de markt. Ook hierbij zijn er vele aanbieders die trachten om te voldoen aan de vraag vanuit de eigenaren. 

Paarden

Paarden zijn een geval apart. Ze hebben namelijk voeding nodig die afhangt van hun afmeting maar ook van hun functie. Laten we niet vergeten dat er ook nog in Nederland regelmatig gebruik gemaakt wordt van paarden voor een praktisch doel; al is dit wel steeds minder het geval. Omdat paarden soms zware werkzaamheden uitvoeren, dienen zij een speciaal soort voer te krijgen, namelijk krachtvoer. Dit zorgt ervoor dat het paard langere tijd sterk en gezond blijft. Ben je op zoek naar een goede aanbieding van krachtvoer voor paarden? Dan adviseren we je een kijkje te nemen op de website van Hartog Lucerne. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in krachtvoer voor paarden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden