Dierenambulance Zaanstreek

Hoe kan ik het beste een hond vervoeren?

Geplaatst op

De meeste mensen weten waarschijnlijk niet waaraan een wettelijk goedgekeurd dierentransport aan moet voldoen. Daarom willen we hen graag bijpraten via deze blog. We hebben namelijk enkele tips onder elkaar gezet die gaan helpen de honden goed te vervoeren. Lees snel verder zodat je snel je hond veilig en goedgekeurd van A naar B krijgt.

Er gaat veel verkeerd

Jaarlijks heeft de politie de handen vol aan mensen die niet goed met hun dieren omgaan. Dat kan hem zitten in de verzorging, maar ook in het vervoer van dieren. Er zijn verschillende boetes die mensen riskeren wanneer het welzijn van dieren in het geding is. Gelukkig maar, want dieren verdienen een gezond en plezierig bestaan. Naast de dieren is het voor de mensen, bijvoorbeeld in de auto ook een stuk veiliger wanneer bepaalde (vecht)hondenrassen in een aparte, afgesloten compartiment zitten. Een stukveiliger. Een honden aanhangwagen is dan een optie. Natuurlijk moet je dan wel de nodige faciliteiten realiseren om honden, misschien heb je er wel meerdere, goed te kunnen vervoeren. Denk daarbij aan:

  • Drinkbakken die niet kunnen morsen
  • Een zachte ondergrond waar de dieren op kunnen liggen
  • De aanhanger springt niet open tijdens het rijden
  • Ze hebben voldoende ruimte om te kunnen zitten en staan
  • De wanden van de wagen zijn bedekt met antistoot materiaal

“Mijn hond kwam met een bloedneus uit mijn oude aanhangwagen, want hij had zich lelijk gestoten toen ik opeens hard moest remmen. Ik heb direct een betere aanhangwagen gekocht, zoiets wil je als baasje niet.” (Lea) Kies altijd voor een gedegen wagen die veiligheid van je dieren waarborgt!

Plek om te liggen

De plek om te liggen realiseer je met behulp van lekkere kussens, die je bijvoorbeeld in een mand legt. Dat scheelt ook al veel schuif- en stootwerk op het lichaam van het dier. Een vertrouwde plek maakt het voor de hond het een stuk fijner. Sommige dieren zijn wagenziek, dus het is slim om aan de wagen een kunststof strip te bevestigen, deze voert kinetische energie weg, dat kan helpen de wagenziekte te verminderen of zelfs te voorkomen. Een verblijf moet ook goed gelucht worden. Zelf wil je ook niet in een warme wagen liggen zonder licht en ventilatie. En vergeet niet om vaak genoeg te stoppen en de dieren even de benen te laten strekken. Voor jezelf ook een stuk fijner. Wanneer je op vakantie gaat naar Spanje en het hele stuk met de auto moet rijden, dan is stoppen een must.

Elektrische ramen uit, hondenkop binnenboord

Als je een auto met elektrische ramen hebt, dan is het voor je hond vrij gemakkelijk om deze per ongeluk te openen met een simpele druk met zijn poot. Laat dieren ook niet met hun kop uit het raam hangen (als je ze toch in de auto wilt vervoeren), want wanneer er een obstakel onderweg langs het raam komt, is het begin van de vakantie ineens minder leuk.

Conclusie

Er zijn tal van zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je je hond vervoert. Denk aan zijn behoeften en veiligheid. Neem onze tips mee in je overweging en dan komt het helemaal goed. Veel succes met het kiezen van je aanhangwagen en het uitstippelen van de route.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden