Dierenambulance Zaanstreek

Welke verzekeringen zijn er allemaal (en zijn ze verplicht)?

Geplaatst op

In Nederland zijn er veel verschillende verzekeringen. Een zorgverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering… Het gaat maar door. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Hieronder hebben we een overzicht met enkele bekende verzekeringen waarbij je meteen ziet of ze in Nederland verplicht zijn om af te sluiten of niet.

Reisverzekering (niet verplicht)

Een reisverzekering wordt geadviseerd wanneer je op vakantie gaat. Deze verzekering verzekert je tegen onverwachte schades onderweg. Een reisverzekering is dus een goed idee voor mensen die regelmatig reizen. Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen, dus informeer vooraf goed naar de mogelijkheden.

Basis zorgverzekering (verplicht)

De basis zorgverzekering zul je vast wel kennen: hij is namelijk verplicht in Nederland. Iedere Nederlander van boven de 18, met een loon, uitkering of pensioen, moet verplicht deze verzekering hebben. De belangrijkste zorg wordt dan voor je vergoed, bijvoorbeeld de huisarts. Let op: aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht maar optioneel.

Dierenverzekering (niet verplicht)

Een dierenverzekering is niet verplicht. Je kunt deze verzekering afsluiten als je wilt dat het bezoek aan de dierenarts gedekt wordt. De hoogte van de premie hangt af van de leeftijd, het gewicht en het ras van het huisdier. Het is altijd aan te raden om een dierenverzekering af te sluiten.

WA-verzekering voor motorvoertuig (verplicht)

Als je een motorvoertuig op je naam hebt staan, zoals een auto, motor of brommer, dan ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten zodat je verzekerd bent voor schade die je bij een ander maakt. Om schade aan je eigen auto te verzekeren, moet je een beperkt casco of volledig casco verzekering afsluiten, maar dat is optioneel.

Opstalverzekering (verplicht door hypotheekverstrekker)

Deze verzekering sluit je af voor een koophuis. Het is niet wettelijk verplicht, maar wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade aan het huis zelf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden