Dierenambulance Zaanstreek

Doe een dierenvoedig analyse: tel uit je winst

Geplaatst op

Het is niet per se algemeen bekend wat Diervoeder analyse inhoudt. Daarom deze blog waarin we je uitleggen wat je aan zo’n analyse hebt. Kijk snel met ons mee en ontdek wat de voordelen zijn. Bespaar geld en verminder het risico.

Beste kwaliteit

Je wilt het beste voor de dieren die een belangrijke bron van inkomsten voor je bedrijf. Daar hoort huisvesting en de beste kwaliteit voedsel bij. Een analyses van dit voedsel zorgt voor een waarborg van deze kwaliteit.

Waarop wordt getest?

Het voedsel van dieren in de landbouw moet aan strenge eisen voldoen. Deze zijn zelfs internationaal vastgelegd. Op basis van deze vastgelegde eisen worden de testen ontwikkeld. Waarop onder andere wordt getest:

  • Voedingswaardeanalyse
  • Vocht, vet en ruw eiwit
  • Zuren en verzadigde vetten
  • Gif
  • Schimmels
  • Bacteriën
  • Genetische modificatie

Voordelen van testen

Om de veiligheid van je dieren te kunnen waarborgen is het belangrijk om gezonde voeding te geven. Een analyse waarborgt dit. De testen zijn snel inzichtelijk, binnen 24 uur. Je kunt vaak in realtime de resultaten zien via een app. Het is mogelijk om dierenvoeding en grondstoffen hiervoor, wereldwijd te testen. De tests worden wereldwijd erkend en garanderen 100% veiligheid. Natuurlijk moet je zelf ook rekening houden met de kwaliteit, dus houd de voeding bij levering op je bedrijf zuiver en vrij van besmetting.

Voordelen voor de handel

Wanneer je een test heb laten doen en beschikt over de juiste certificaten, dan is het mogelijk om zelfs dierenvoeding te verhandelen. Bijvoorbeeld met een streng land als Duitsland.

Schadeclaims

Niet alleen veehouders zullen te maken krijgen met de diervoederanalyse. Ook een pensionhouder doet er goed aan om het voeder dat hij of zij aan de honden en katten geeft laat testen. Zo voorkom je dat er problemen ontstaan met mensen die jou hun huisdier voor een tijd in bewaring geven. Ook schadeclaims van consumenten, bijvoorbeeld van kippenvlees wanneer het ondeugdelijk is door slechte voeding, zijn te voorkomen. Een hele geruststelling, voor alle partijen is het duidelijk dat de producten in het proces deugdelijk zijn.

Conclusie

De diervoederanalyse is een goede methode om zekerheid in te bouwen als ondernemer. Zo voorkom je schadeclaims en een bezoedeling van je goede naam: die van jouw als ondernemer en die van je bedrijf.

Meer lezen?

Meer lezen en ontdekken? Het is leuk om op onze site verder te lezen en meer te weten te komen over jouw branche. Dat helpt bij het optimaliseren van dierenverzorging en zal ondernemen leuker maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden